Inför vecka 42

Allmänt:
Tisdagen 17 oktober:
Naturskolan Alstorp “Klimatdagen”.
9B start Alstorp kl 9.00 avslut ca 11.30 därefter tillbaka till skolan för lunch och därefter lektioner enligt schemat.
Alla nior är inbjudna, klassvis, till en halvdag om klimat och hållbar utveckling på Tyresö Naturskola. Under dagen kommer vi jobba med de stora globala miljöfrågorna på ett lite annorlunda sätt. Under besöket kommer vi att få gå runt på olika stationer och jobba med energi, Tyresös framtida utformning samt reflektioner kring vår framtida miljö på vår planet.
Tag gärna med en ej fulladdad mobiltelefon.
OBS! Jätteviktigt att ta på lämpliga kläder. Allt kommer att vara utomhus oavsett väder. Tag gärna med er något enkelt att stoppa i magen vid behov. Det handlar om att ladda med energi.
Vill också påminna om att denna dagen är mycket viktig för eleverna sett ur ett ämnesperspektiv. Det vi kommer arbeta med är stora frågor inom  både NO och SO. “Tanken är att naturskolan ska vara en resurs för Tyresös elever och en integrerad del av den ordinarie skolverksamheten”  
Jag (Niclas) , Jonas och Bosse möter upp er vid lilla stugan vid Alstorp, strax före 9.00. Tänk på att det är förbjudet med alla motorfordon på området.
Om du inte hittar dit måste du ta följe med någon som hittar. Närmsta busshållplats Nyfors.

Förberedelser och information: Se länk

Ämnen:

Bild:
Vi började arbeta med visuell kommunikation och de fick en hemuppgift till torsdag. Att göra ett personligt moodboard.

NO:
Vi har avslutat avsnittet i Fysik med prov idag, fredag. På torsdag – fredag finns det möjlighet att komplettera muntligt eller skriftligt.

SO:
Jag har nu lyssnat på många bra poddar om vad som startade andra världskriget. Vi fortsätter med andra världskriget och Förintelsen. Arbetsuppgifter finns här: Händelser under andra världskriget

Spanska:
Gruppen har gemensamt kommit överens om att lägga ett skriftligt prov onsdag den 25 oktober.

Svenska:
Mycket bra jobbat med den muntliga uppgiften/bokcirkeln. Ni tar stora steg framåt !
Denna vecka väljer ni en bok som skildrar livet under 2:a världskriget och läser under lektionstid. Skönlitteratur 2:a världskriget.

Teknik:
Vi jobbar med hållbar utveckling och några grupper ska börja redovisa sitt arbete.